Lipofilling behandeling bij lege schaamlippen

Na een gastric bypass operatie (maagverkleiningsoperatie) neemt het gewicht fors af, maar blijft er vaak wel veel overtollige huid over. Door het forse gewichtsverlies neemt het volume van de buitenste schaamlippen ook af. Dat resulteert in een open vagina, omdat de buitenste schaamlippen de vagina niet meer kunnen sluiten. De klachten die de meeste vrouwen hierdoor ervaren zijn droogheid, schimmelinfectie en pijn bij zitten. 

Een lipofilling behandeling 

Om af te komen van deze overtollige huid is het opvullen van de buitenste schaamlippen met vet, genaamd lipofilling, een effectieve behandeling. Dit vet wordt verkregen vanuit de buik door middel van een liposuctie. Het vet wordt vervolgens aangebracht met een canule in de grote schaamlippen, ongeveer 10 cc per kant. Door deze toename in volume kan de vagina weer sluiten.

Deze ingreep vindt plaats onder een roesje in combinatie met lokale verdoving. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en je mag na de operatie gewoon weer naar huis. Je zult gelukkig weinig tot geen last ervaren na de operatie. De eerste dagen na de operatie kun je een lichte zwelling bij de schaamlippen krijgen, maar deze verdwijnt vanzelf weer. Voor je buik draag je 2 weken een buikband.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.