Actueel

Lichen sclerosus; er is een oplossing voor!

Lichen sclerosus is een chronische, inflammatoire, niet-besmettelijke ziekte van de huid. Deze aandoening kan overal op de huid voorkomen, maar verschijnt voornamelijk in het genitale gebied.

lees meer

Vaginale droogheid; hoe ontstaat het en wat kun je ertegen doen?

Vaginale droogheid is een veelvoorkomend probleem, een op de drie vrouwen heeft er last van. De meeste vrouwen denken dat deze droogheid erbij hoort en dat het niet te verhelpen is, maar is dat ook echt zo?

lees meer

Urineverlies bij vrouwen; dat is toch heel normaal?

Urineverlies bij niezen, hoesten, lachen of sporten; het lijkt erop dat we dit inderdaad erbij vinden horen. Als het onderwerp ter sprake komt, weet je al snel dat je niet de enige bent. Maar is het wel normaal en moeten we dit wel voor lief nemen?

lees meer

Overtollige huid op de buitenste schaamlippen na fors gewichtsverlies

Door fors gewichtsverlies neemt het volume van de buitenste schaamlippen ook af. Dat resulteert in een open vagina, omdat de buitenste schaamlippen de vagina niet meer kunnen sluiten. Wat is hiertegen te doen?

lees meer

Eindelijk een eenvoudige oplossing voor je vaginale klachten

Vrouwen praten niet graag over problemen in het gebied van de vagina en een eerste stap zetten om ermee naar de huisarts te gaan is vaak al een hele drempel. Dan maar met Tena’s je wekelijkse rondje hardlopen en sporten? En af en toe een ongelukje tijdens een hoestbui accepteren? Dat is echt niet nodig!

lees meer